Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da görme engelli Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası
Görme engelli albino hastası milli judocu Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası: "Hedefim olimpiyatlara katılıp altın madalya kazanmak"
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
"Dostlukları için candan müteşekkirim"
Kastamonu Görme Engelliler Derneği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'yi ziyaret etti.
5 adımda seçim günü rehberi
Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Vatandaşlık numarasını taşıyan, resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle oy kullanabilecek.
Golbol Kadın Milli Takımı, İsveç'te şampiyon oldu
Türkiye Milli Paralimpik Komitesinden (TMPK) yapılan açıklamaya göre milli takım, Malmö kentinde gerçekleştirilen organizasyonda sırasıyla ABD, Japonya, İngiltere ve Fransa'yı yenerek grubunu yenilgisiz lider bitirdi.
Golbol Kadın Milli Takımı, İsveç'te şampiyon oldu
Türkiye Milli Paralimpik Komitesinden (TMPK) yapılan açıklamaya göre milli takım, Malmö kentinde gerçekleştirilen organizasyonda sırasıyla ABD, Japonya, İngiltere ve Fransa'yı yenerek grubunu yenilgisiz lider bitirdi.
Görme engelliler tek başlarına sandığa gidebilecek
YSK, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimde görme engelli seçmenler için önemli bir uygulama başlattı.
Görme engelliler için oy kullanma şablonu hazırlanacak
Yüksek Seçim Kurulu tarafından görme engelli seçmen için bastırılacak 800 binden fazla şablon yurt içi ve dışındaki oy verme yerlerine gönderilecek. Yatağa bağımlılar için de seyyar sandık uygulaması devam edecek.
6 atölyede, Kastamonu'ya özgü ürünler üretiliyor
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi (HEM), son zamanlarda açtığı kurslarla farkını ortaya koyuyor. Kuzeykent'te bulunan ek hizmet binasında 6 ayrı atölye ile üretim de yapılıyor. Ek hizmet binasında, sedef, telkari, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, tekstil atölyesi, Geleneksel Türk Sanatları atölyeleri faaliyet gösteriyor. Bunların yanı sıra 2 ay sonra da seramik atölyesinin kurulacağını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Yiğit; "Amacımız Kastamonu'ya özgü olan ürünleri çıkarmak" ifadelerine yer verdi.
Alkışlar ‘Ekip Moni’ için…
Kastamonu Görme Engelliler Derneği bünyesinde kurulan ‘Ekip Moni’ tarafından sahnelenen ‘Buzdağı’ adlı tiyatro oyunu, izleyenlerden tam not aldı.
"Kalben ve zihnen insan olabilmeyi başarabilmiş herkes tamdır"
Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda toplum tarafından bedensel, zihinsel farklılıkları sebebiyle engellerle karşılaşan bireylerin topluma kazandırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, yaşadıkları toplum içinde yüzleştikleri sorunların toplumsal olarak farkına varabilmesi için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık’ta ilan edilen Dünya Engelliler Günü için etkinlik düzenledi.
“Tiyatro, eğitimin en büyük aracıdır”
Kastamonu’da tiyatro denildiğinde akla gelen ilk isim, Nöbetçi Ekip Sahne Sanatlarında Temel Oyunculuk derslerinde tiyatro eğitmenliği yapan Hulusi Sıvacı, Kastamonu’daki tiyatro konusunu değerlendirdi. 28 yıldır bu sanatı icra eden tiyatro eğitmeni Sıvacı, tiyatro oyunları hazırladıklarını ancak kaynak bulamadıkları için tüm projelerinin 2023 yılına ertelendiğini dile getirerek durumu eleştirdi. Sıvacı açıklamasında; “Her şeye kaynak bulunuyor, tiyatro deyince lüzumsuz görülüyor. Tiyatro eğitimin en büyük aracıdır. Bir şehir, tiyatrosunun var olmasını istiyorsa herkes taşın altına elini koyacak” ifadelerine yer verdi.
“Bu projeyle dünyadan çocuk felcini sileceğiz”
Rotary Kulübü’nce 2430’uncu Bölge 2022-23 Dönem Guvernörü Emre Öztürk’ün katılımı ile Cem Sultan Bedesteninde çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Öztürk burada yaptığı konuşmasında; “Rotary Kulübü’nün bugüne kadar yaptığı en büyük proje dünyadan çocuk felcini silmek. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok ama aşıyla engellenebilir bir hastalık.Bugüne kadar 3 milyar kadar çocuk aşılandı ve Rotary bu işe 2,4 milyar dolar bu işe fon ağırdı. Dünyada kökü kurtulmuş bir tek insan hastalığı var, o da çiçek hastalığı. Çocuk felci de 2’nci olacak. Dolayısıyla bu bugüne kadar yapılmış en büyük sivil toplum kuruluşu projesi” ifadelerine yer verdi.
Görme engelli bireyler tiyatro oyunu sergiledi
Kastamonu'da görme engelli bireylerin sahneye çıkarak yeteneklerini sergilediği tiyatro gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni aldı.
AK Parti MKYK Üyesi Armağan’dan Kastamonu turu…
AK Parti MKYK Üyesi Harun Armağan, geçtiğimiz gün Kastamonu’yu ziyaret etti.
Yeşeren Umutların Ayrı Dünyaları oyunu sahne aldı
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Daire Başkanlığı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde açtığı uygulamalı Tiyatro kursunda eğitim alan üniversite öğrencilerinin sahnelediği “Yeşeren Umutların Ayrı Dünyaları” adlı eser; 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Kastamonu Belediye Başkanlığının Nikâh ve Konferans Salonunda, Kastamonu Belediyesinin katkılarıyla ücretsiz sahnelendi.
İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudular
Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda 12 Mart Satranç Turnuvası yapıldı.
Müftülükten özellere özel program
Kastamonu Müftülüğü, İl Engelli Koordinatörlüğü tarafından Engelsiz Cami Buluşmaları programı kapsamında İsmail Bey Camii 'nde program düzenlendi.
Kastamonu Belediyesi onları unutmadı
Kastamonu'da özel bireyler ve görme engelliler Kastamonu Belediyesi tarafından Ilgaz Dağına götürüldü. Karın tadını çıkartan özel bireyler ve görme engelliler doyasıya eğlendi.
Görmeden kaymanın keyfini yaşadılar
Kastamonu Valiliği’nin organize ettiği bir programla Kastamonu Görme Engelliler Derneği üyeleri, Batı Karadeniz’in en uzun pisti olan Ilgaz Yurduntepe Kayak Tesisleri’nde kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
“Kastamonu Mayıs’ı beklesin”
Kastamonu Görme Engelliler Derneği, Kastamonu’da ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.
“Gönül gözüyle görenler ile empati yapalım”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Görme engelli bireyler ile empati kurmak için her yıl yalnızca 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası beklenmemeli. Bu önemli haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Evlatlarımızın yüzünü güldüren herkesten Allah razı olsun”
İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde görev yapan Cimlastik Dal Antrenörleri Yunus Dal ve Fatma Dal’ın organizatörlüğünde, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ile Görme Engelliler Derneği’nin katılımıyla, Kastamonu Gençlik Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.
“Bizim dünyamız aslında apaydınlık ve rengârenk”
Kastamonu Görme Engelliler Derneği Barutçuoğlu AVM’de dernek üyeleriyle birlikte etkinlik düzenledi.
Görme engelli bireyler hayran bıraktı
Kastamonu Görme Engelliler Derneği ile Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “366. Gün Empati” programında görme engellilerin başarıları vatandaşları hayran bıraktı.
Engelli bireyler doyasıya eğlendi
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dal Jimnastik koordinesinde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel bireyler ve görme engelliler doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
“Biz bize biz deriz, siz de bize ‘biz’ der misiniz?”
Kastamonu Görme Engelliler Derneği ile Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 366’ncı Gün Empati Programı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlendi.
“En kısa sürede gerekeni yapacağız”
Halk Eğitim Merkezi ve Görme Engelliler Derneği işbirliği içerisinde düzenlenen 366’ncı Gün Empati Günü programında sarı çizgi için söz verildi.
“Kimse her şey yolundaymış gibi davranmamızı beklemesin”
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
Engelleri aşmak için bir aradalar
Genç Hareket Öğrenci Birliği (Young Act Student Union) tarafından Enhancing Accessibility: Cities for Mobility başlıklı Erasmus+ programı gençlik projesiyle 12'si farklı engelli türlerine sahip 24 genç ve 12 refakatçi yetişkin Kastamonu’da bir araya geldi